Unique Power är med blogg!

Dela artikeln:

Facebook
LinkedIn
X
Yasmin Nilson och Anna Bergholtz i fotostudio. Anna står på knä intill sin ledarhund.

Det började som samtal mellan två vänner – Anna Bergholtz och Yasmin Nilson. Vi pratade om synen på funktionsnedsättning och situationen för personer med normbrytande funktionalitet. Snabbt konstaterade vi att det är en förlust att det ser ut som det gör, och att vi måste göra något åt saken. Frågan var bara när? Så kom pandemin och plötsligt fanns mer tid. Unique Power startades och oj vad mycket som hänt. Och hurra! Nu är vi på Unique Power dessutom igång med vår blogg. Här berättar vi kort om Unique Powers vision och vad vi vill med bloggen.

Vision om funktionsvariation

Visste du att det är dubbelt så många med funktionsnedsättning som står utanför arbetsmarknaden, jämfört med övriga befolkningen? Har du tänkt på att nästan ingen syns eller hörs i media och reklam? Fördomar, diskriminering och utanförskap är mångas vardag. Det är inte hållbart att det ser ut så här. Med tanke på att mångfald är lönsamt är det inte heller särskilt smart. Oavsett orsaken till varför det är som det är vill vi på Unique Power bidra till förändring. 

Vår vision är att främja funktionsvariation och representation. Vi vill ha ett samhälle för och av alla människor, oavsett funktionsförmåga. 

Vad är då Unique Power? Enkelt förklarat är det en rörelse som vill bidra till ett mer inkluderande och hållbart samhälle, som ger vinster för oss alla. Är du nyfiken på att veta mer om oss och grundarna Anna Bergholtz och Yasmin Nilson? Läs mer här

Inom Unique Power finns i dagsläget:

Nu även bloggen! Men det här är bara början…

Omkring 2 miljoner människor i Sverige har synliga eller osynliga funktionsnedsättningar. Alltså förstår man att inkludering och funktionsvariation berör oss alla. För att vi ska kunna skapa förändring behöver vi vara fler. Se Unique Power som en rörelse som du är välkommen att delta i, oavsett om du har egen erfarenhet av funktionsnedsättning eller inte. Tillsammans gör vi skillnad!

Vad bjuder bloggen på?

Det är dags att personer med funktionsnedsättning tar plats. Vi är trötta på att se en ensidig och ofta negativ bild av funktionsnedsättning. Här på bloggen kommer du att se att det finns så mycket kompetens och coola förebilder att ta tillvara på. Möt personer med olika funktionsnedsättningar, diagnoser och bakgrund. Vi bjuder på inspiration, kunskap och nya insikter.

Många är osäkra på hur man gör för att inkludera alla. Det finns en rädsla för att göra fel. Vi ger svar på sådant du kanske undrat över, men aldrig vågat fråga om. Här på bloggen får du verktyg och bjuds på tips och trix. Lär dig förstå mer om funktionalitetsperspektivet och funktionalitetsnormen.

Slutligen vill vi återigen trycka på att Unique Power är för alla. Har du något du vill dela med dig av till andra som berör funktionsvariation och inkludering? Har du något du undrar över? Hör av dig till oss!

E-post: [email protected]