Parimah Attarian står intill en bred fömstervägg. Hon har långt mörkt lockigt hår, mönstrad topp och mörka byxor. Hon ler mot kameran.

Företagarnätverk Unique Power Entrepreneurs

Unique Power Entrepreneurs är ett företagarnätverk för och av alla oss som driver företag och har någon form av funktionsnedsättning. Som medlem får du möjlighet att utbyta erfarenheter med andra företagare och tillsammans kan vi främja entreprenörskap för personer med funktionsnedsättning.

Bild: Medlem Parimah Attarian, ParimaH AB. Heminredning och föreläsare.

Varför ett nätverk för företagare med funktionsnedsättning?

För att vi saknade ett forum där vi som företagare med funktionsnedsättning kan utbyta erfarenheter med varandra. Företagarnätverket är en del av Unique Powers verksamhet och startade 2020. Idag har vi över 100 medlemmar över hela landet som driver företag av olika slag, och har synliga eller osynliga funktionsnedsättningar.

Lars har långt ljust hår uppsatt i hästsvans. Han står snett mot kameran och ler brett iklädd en mörk vindjacka. Fotot är taget vid en sjö sommartid
Bild: Medlem Lars Karlström, Aiona AB. Terapeut och Föreläsare.
Fotograf: 
Johanna Kaisjoki

Inom nätverket kan vi stötta varandra, utbyta erfarenheter och samarbeta. Vi kan bolla sådant som berör oss som egna företagare, men också det som direkt rör företagandet när man har en funktionsnedsättning – som till exempel hjälpmedel, stödinsatser som personligt biträde och frågor om tillgänglighet. Genom nätverket har vi också möjlighet att med gemensamma krafter lyfta och påverka i frågor som berör oss företagare med funktionsnedsättning. Det är alltid enklare att vara fler när man vill uppmärksamma problem, väcka debatt, påverka beslutsfattare eller visa på positiva exempel.

Vad händer i företagarnätverket?

Nätverket blir vad vi gör det till. Ibland träffas vi i digitala möten där vi delar med oss av våra olika kompetenser, samtalar om olika ämnen och peppar varandra. Många diskussioner och tips sker i vår slutna facebook-grupp och i vår chatt.

En del har hittat varandra och samarbetar. Några ingår i Unique Powers konsultpool och utför uppdrag inom inkludering och funktionsnedsättning. Som medlem är du alltid välkommen att komma med förslag på vad vi kan göra. Vill du vara med och arrangera ett digitalt möte eller en live träff så uppmuntrar vi det – då är det bara att kontakta oss.

Helena sitter på en vit pall i sin fotostudio. Hon har långt rödblont hår, ler brett, har på sig en färgglad hatt och blå tröja och byxor . I händerna håller hon ett modellflygplan och ett mjukisdjur som hör till studiotillbehören.
Bild: Medlem Helena Berzelius, Lea foto. Fotograf.

Bli medlem

Det är gratis att vara medlem. För att få vara medlem behöver du ha ett registrerat företag, men hur mycket du arbetar med företaget spelar ingen roll. Många medlemmar kombinerar företagandet med en anställning. Du blir medlem genom att gå med i vår Facebook-grupp och behöver först svara på några frågor.

Företagarnätverket Unique Power Entrepreneurs

För att inte missa när vi bjuder in till möten rekommenderar vi dig att också skicka ett e-post till oss om att du blivit medlem.

Har du inte Facebook så räcker det att du skickar ett e-post och anmäler ditt medlemskap.
E-post: [email protected]

Anna Bylin, svartvitt foto där hon står utomhus vid sin permobil. Hon har mörkt kort hår, solglasögon, vit lång kjol, jacka och handskar. I bakgrunden syns olika personer i naturmiljö

Bild: Anna Bylin, skrivpedagog och kommunikatör. 

Jag funderar på att starta företag

Då och då hör personer av sig till oss som har någon form av funktionsnedsättning och vill starta företag och önskar bli medlem i företagarnätverket. Tyvärr är Unique Power Entrepreneurs bara öppet för dig som redan driver ett företag, men självklart försöker vi även hjälpa dig som vill starta företag. I den mån vi har tid stöttar vi gärna med tips och kunskap. Hör av dig till oss och så fort du dragit igång ditt företag är du förstås välkommen att bli medlem.

Här möter du några av våra medlemmar – Staffan, Filip, Tania och Martin