Yasmin och Anna i fotostudio med grå bakgrund. Anna står till höger med självsäker blick. Hon har mörk väst, ljus skjorta, slips och mörka byxor samt långt ljust hår. Yasmin sitter intill i sin rullstol med lutat huvud och tittar mot kameran med självsäker blick iklädd mörk kavaj, slips, ljus skjorta och mörka jeans.

Om oss

Unique Power är en community som arbetar för ett mer inkluderande och hållbart samhälle.

Hos oss finns en samlad kraft av unika kompetenser och perspektiv som grundar sig i egna erfarenheter av synliga och osynliga funktionsnedsättningar. Tillsammans med vårt nätverk av konsulter erbjuder vi spetskompetens inom inkludering och funktionsnedsättning. 

Inom Unique Power finns även företagarnätverket, Unique Power Entrepreneurs, för företagare med funktionsnedsättningar.

Smart, hållbart och lönsamt med inkludering

Vi är övertygade om att olikheter är bra och att mångfald berikar. Idag lever 36 procent av befolkningen i Sverige med någon form av funktionsnedsättning. Många står utanför arbetsmarknaden, vilket innebär förlust av värdefull kompetens. Få syns och hörs i det offentliga rummet och möts dessutom ofta av fördomar, diskriminering och utanförskap. Det är en stor förlust för samhället att kompetens och perspektiv hos personer med funktionsnedsättning inte tas tillvara på . Det vill vi förändra. Alla människor, oavsett funktionsförmåga, ska få synas, höras och vara stolta över vem de är.  

Vi vill visa på de positiva effekterna med att inkludera personer med funktionsnedsättning. Inkludering handlar inte bara om mänskliga rättigheter och goda värderingar, det är dessutom smart, hållbart och lönsamt.

Vår vision & mission
Vår vision är ett samhälle där det är självklart att ta tillvara på funktionsmångfalden. Vår mission är att allas kompetenser och perspektiv ses som en tillgång, oavsett funktionsförmåga. 

Värdeord
Stolt, stark
och smart är våra värdeord och de genomsyrar all vår verksamhet. Vi är stolta över vilka vi är, tillsammans är vi en stark kraft i samhället och vi erbjuder smarta tjänster som stärker våra kunder och deras verksamheter.

Våra målgrupper
Vi vänder oss till företag, organisationer, offentlig sektor (myndigheter, regioner och kommuner) samt dig som lever med någon form av funktionsnedsättning, är närstående eller intresserad av att lära dig mer om frågorna.

Läs om Storyn bakom Unique Power här

Företagarnätverk

Inom Unique Power finns också företagarnätverket Unique Power Entrepreneurs. Driver du företag och har någon form av funktionsnedsättning är du välkommen att joina oss. Vi är över 100 entreprenörer i nätverket som utbyter erfarenheter, peppar och stöttar varandra. 

Läs mer om företagarnätverket

Vi erbjuder inspiration, kunskap och verktyg

Vi gör det enkelt för dig som är vilsen i frågor om inkludering och funktionsnedsättning att hitta rätt kompetens inom området. Vårt arbete handlar om att förse dig med inspiration, kunskap och konkreta verktyg. Se oss som spindeln i nätet. Vi lotsar dig rätt och hjälper dig och din verksamhet att bli mer inkluderande och hållbar.

Läs mer om vad vi gör och anlita oss

Vår verksamhet utvecklas ständigt så håll gärna koll på vår blogg och följ oss på våra sociala medier.

Här hittar du bloggen.

Utmärkelser

Vi är stolta över vårt arbete och att vi uppmärksammas för det vi gjort och gör.

Pristagare vid årets Funkoprenör 2022 på Nordea. 5 personer på scen, bland annat Anna och Staffan från Unique Power

Finalist Funkoprenör 2022

Vi blev nominerade till Årets Funkoprenör av Nordea.

Läs mer här

Diplom från Diversity Index Award. Ett diplom liggandes mot grå bakgrund. Längst upp logotyp med 5 färgglada spröt. "Finalist i kategorin "Funktionsnedsättning" Diversity Index Award 2021".

Finalist Diversity Index Award 2021

Vi kom till final i kategorin “Funktionsnedsättning” i Mångfaldspriset Diversity Index Award 2021.

Läs mer här