Yasmin och Anna i fotostudio med grå bakgrund. Anna står till höger med självsäker blick. Hon har mörk väst, ljus skjorta, slips och mörka byxor samt långt ljust hår. Yasmin sitter intill i sin rullstol med lutat huvud och tittar mot kameran med självsäker blick iklädd mörk kavaj, slips, ljus skjorta och mörka jeans.

Om oss

Unique Power är en community som arbetar för att allas kompetenser och perspektiv tas tillvara och ses som en tillgång. Vi har ett konsultteam med spetskompetens inom inkludering och funktionsnedsättning. Dessutom finns vårt företagarnätverk Unique Power Entrepreneurs, för företagare med olika former av funktionsnedsättningar.

Inom Unique Power finns en samlad kraft av unika kompetenser och perspektiv. De flesta inom vår community har egen erfarenhet av funktionsnedsättning. Vi arbetar i positiv anda, visar på möjligheter och lösningar, lyfter inspirerande förebilder och goda exempel.

Genom att samla grym kompetens inom inkludering och funktionsmångfald på ett och samma ställe, gör vi det enkelt för fler att få kunskap.

Smart, hållbart och lönsamt med inkludering

Idag lever 36 procent av befolkningen i Sverige med någon form av funktionsnedsättning. Många står utanför arbetsmarknaden och det är sällan personer med funktionsnedsättning syns och hörs i media och det offentliga rummet. Det tas fortfarande fram produkter, varor och tjänster som inte kan användas av alla och det byggs otillgängligt. Dessutom är synsättet på funktionsnedsättning ofta negativt, och förknippat med problem.

Att det ser ut så här är ohållbart och leder till fördomar, diskriminering och att värdefulla kompetenser och perspektiv går förlorade. Det är en stor förlust både för individ och samhälle. Det vill vi förändra. Alla människor, oavsett funktionsförmåga, ska få känna sig värdefulla, leva det liv hen vill och känns sig stolt över vem hen är.

Det är smart att ha kunskap om funktionsmångfald, inkludering och tillgänglighet och förstå att funktionsnedsättning handlar om ett annat sätt att funka. Det borde alltså vara en självklarhet för alla företag och organisationer att arbeta med dessa frågor. I dag finns det dock en stor osäkerhet i många verksamheter om hur man ska jobba. Det är därför vi på Unique Power finns!

Vi hjälper dig med kunskap, inspiration och verktyg

Vi gör det enkelt för dig som är vilsen i frågor om inkludering och funktionsnedsättning att hitta rätt kompetens inom området. Se oss som spindeln i nätet. Vi lotsar dig rätt och hjälper dig och din verksamhet att bli mer inkluderande och hållbar.

Läs mer om vad vi gör och anlita oss

Vår vision

Vår vision är ett jämlikt samhälle som främjar funktionsmångfald. Ett samhälle där alla människors unika förmågor och sätt att fungera uppmärksammas, tillvaratas och ses som en tillgång.

Värdeord

Stolt, stark och smart är våra värdeord och de genomsyrar all vår verksamhet. Vi är stolta över vilka vi är, tillsammans är vi en stark kraft i samhället och vi erbjuder smarta tjänster som stärker våra kunder och deras verksamheter.

Funktionsmångfald

Att omfamna funktionsmångfald innebär ett positivt synsätt på att vi fungerar olika och att det berikar samhället.

Läs mer om funktionsmångfald här

Vem finns vi till för?

Vi vänder oss till företag, organisationer, offentlig sektor (myndigheter, regioner och kommuner) samt dig som lever med någon form av funktionsnedsättning, är närstående eller intresserad av att lära dig mer om frågorna.

Läs om Storyn bakom Unique Power här

Vår verksamhet utvecklas ständigt så håll gärna koll på vår blogg och följ oss på våra sociala medier.

Här hittar du bloggen.

Utmärkelser

Vi är stolta över vårt arbete och att vi uppmärksammas för det vi gjort och gör.

Pristagare She´s Next Stipendiet 2023. Fyra kvinnor står bredvid varandra och håller i var sin graverad glaskreation. Anna står i mitten. Samtliga ler mot kameran och befinner sig i en elegant stor lokal med kristallkrona och guld som syns i bakgrunden.

Vår grundare fick VISA:s She´s Next Stipendiet 2023

Anna Bergholtz tillsammans med de övriga pristagarna: Vendela Wikman, Linnea Markmeyer från Unna Baby och Mary Juusela, Lika olika.
Foto: 360 You Photograpfy

Läs mer här

Pristagare vid årets Funkoprenör 2022 på Nordea. 5 personer på scen, bland annat Anna och Staffan från Unique Power

Finalist Årets Funkoprenör 2022

Vi blev en av finalisterna i Årets Funkoprenör, ett pris som delas ut av Nordea.

Läs mer här

Diplom från Diversity Index Award. Ett diplom liggandes mot grå bakgrund. Längst upp logotyp med 5 färgglada spröt. "Finalist i kategorin "Funktionsnedsättning" Diversity Index Award 2021".

Finalist Diversity Index Award 2021

Vi kom till final i kategorin “Funktionsnedsättning” i Mångfaldspriset Diversity Index Award 2021.

Läs mer här