Händer med tatuering skriver på datortangentbord

Välkommen till Unique Powers blogg!

Här kan du läsa och få kunskap, inspiration och tips om sådant som berör funktionsnedsättning, inkludering, tillgänglighet, universell utformning, hållbarhet samt relaterade ämnen. Har du frågor du vill att vi skriver om på bloggen? Har du något tips eller en historia du vill dela med dig av till andra genom vår blogg? Kontakta oss e-post [email protected]

Filip föreläser på en scen med inlevelse. Han har kort brunt hår och har på sig vit skjorta och svarta kostymbyxor med hängslen.

Ingen har förändrat världen till det bättre genom att vara tyst

Har du tänkt på att det inte är självklart för alla att tala och använda sin röst? Talnedsättningar som exempelvis stamning kan vara en stor utmaning. Men vad är stamning och hur är det möjligt att bli retoriker när man stammar?
Låt dig inspireras av Filip Reineby ”den stammande retorikern” som delar med sig av både erfarenhet och kunskap, och som idag ser sin stamning som en styrka.

Läs mer »
Hörselhjälpmedlet T-sign utformat med en bred silverfärgad metallhållare i överkant som fäster i en genomskinlig glasskiva varpå en lysande grön öronsymbol syns intill bokstaven T. Intill finns ett cirkulärt emblem i guld med texten Winner Hearing Technology Innovator 2022.

Vad är hörseltillgänglighet?

Tillgänglighet och inkludering är viktiga faktorer för att säkerställa att alla individer, oavsett eventuella funktionsnedsättningar, kan delta fullt ut. En grupp som ofta står inför utmaningar är personer med hörselnedsättning. I denna text kommer vi att undersöka hur många människor som berörs av ett hörsel-tillgängligt samhälle, vad en hörslinga är och hur den fungerar, samt varför skyltning spelar en viktig roll i denna kontext.

Läs mer »