Händer med tatuering skriver på datortangentbord

Välkommen till Unique Powers blogg!

Här publicerar vi artiklar som berör funktionalitet, funktionsvariation, funktionsnedsättning, inkludering och hållbarhet samt relaterade ämnen. Har du frågor du vill att vi skriver om på bloggen? Har du något tips eller en historia du vill dela med dig av till andra genom vår blogg? Hör av dig till oss!

Från rullstolsmaraton till tekniknörd

Från rullstolsmaraton till tekniknörd

I det här blogginlägget får du möta Staffan Wezt, en viktig nyckelperson inom Unique Power. Staffan arbetar med vår webb och har gjort vår fina logga, men han gör mycket mer än så. Inte minst har han en spännande bakgrund. För vad sägs om rullstolsmaraton och fallskärmshoppning?
3 tips i mötet med en ledarhund

3 tips i mötet med en ledarhund

Hurra för alla fantastiska ledarhundar! Idag är det sista onsdagen i april, vilket betyder den internationella ledarhundsdagen. Vi på Unique Power vill skicka en massa kärlek till alla er som så hängivet ägnar er åt arbetet med ledarhundar, som exempelvis uppfödare, fodervärdar, dressörer, instruktörer och veterinärer. Sedan vill vi förstås hylla och ge kärlek till alla ledarhundar runtom i världen. Vi bjuder också på tre viktiga tips i mötet med en ledarhund.
11 tips för inkluderande digitala möten

11 tips för inkluderande digitala möten

Här delar Unique Powers medgrundare Anna Bergholtz sina tips för inkluderande digitala möten
Unique Power är med blogg!

Unique Power är med blogg!

Det började som samtal mellan två vänner - Anna Bergholtz och Yasmin Nilson. Vi pratade om synen på funktionsnedsättning och situationen för personer med normbrytande funktionalitet. Snabbt konstaterade vi att det är en förlust att det ser ut som det gör, och att vi måste göra något åt saken. Frågan var bara när.