Händer med tatuering skriver på datortangentbord

Välkommen till Unique Powers blogg!

Här publicerar vi artiklar som berör funktionalitet, funktionsvariation, funktionsnedsättning, inkludering och hållbarhet samt relaterade ämnen. Har du frågor du vill att vi skriver om på bloggen? Har du något tips eller en historia du vill dela med dig av till andra genom vår blogg? Hör av dig till oss!

Staffan sitter vid dator med headset. Han har blont kort hår och har på sig en grå cardigan.

Från rullstolsmaraton till tekniknörd

I det här blogginlägget får du möta Staffan Wezt, en viktig nyckelperson inom Unique Power. Staffan arbetar med vår webb och har gjort vår fina logga, men han gör mycket mer än så. Inte minst har han en spännande bakgrund. För vad sägs om rullstolsmaraton och fallskärmshoppning?

Läs mer »
Anna Bergholtz sitter på huk och gapskrattar med sin ledarhund bredvid som slickar henne i örat. Anna har en grön byxdress på sig och långt blont hår. Ledarhunden är en krämfärgad labrador.

3 tips i mötet med en ledarhund

Hurra för alla fantastiska ledarhundar! Idag är det sista onsdagen i april, vilket betyder den internationella ledarhundsdagen. Här bjuder vi på tre viktiga tips i mötet med en ledarhund.

Läs mer »
Yasmin Nilson och Anna Bergholtz i fotostudio. Anna står på knä intill sin ledarhund.

Unique Power är med blogg!

Det började som samtal mellan två vänner – Anna Bergholtz och Yasmin Nilson. Vi pratade om synen på funktionsnedsättning och situationen för personer med normbrytande funktionalitet. Snabbt konstaterade vi att det är en förlust att det ser ut som det gör, och att vi måste göra något åt saken. Frågan var bara när.

Läs mer »