Det handlar om att våga öppna nya dörrar.

Dela artikeln:

Facebook
LinkedIn
X
Selfie på Albin som ser allvarlig ut. Han har kort grått lite lockigt hår, grått skäggstubb och blåa ögon. Han har på sig en svart-vit-randig tröja och svart cardigan.

Albin Hagberg är projektledare för Funktion Femmes på DHR – Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet. Såhär skriver Albin om projektet och varför det är så viktigt:

– Jag har sett en!

Jag sitter och pratar med en bekant om projektet Funktion Femmes – om ekonomisk trygghet för kvinnor med funktionsnedsättning, som jag precis har börjat arbeta i.

– Vadå, jag har sett en?, undrar jag.

– Ja, en kvinna i rullstol som jobbar i en affär, säger han något ursäktande när han märker min reaktion.

Är det möjligt att en vuxen man gått en hel livstid utan att se en kvinna i rullstol på en arbetsplats? Har han aldrig haft en kvinnlig kollega med funktionsnedsättning eller funderat över funktionalitetsnormer?

I den stunden slog det mig att fokus i projektet måste handla om synliggörande.

Kvinnor med funktionsnedsättning

I projektet har jag träffat och djupintervjuat kvinnor med olika funktionsnedsättningar, från norr till söder i Sverige, och erfarenheterna liknar varandra över hela landet. Jag har också synat statistiken kring många olika områden som påverkar kvinnor och mäns liv och försökt lyfta fram den ojämställdhet som är tydlig mellan könen. Under resan har jag också blivit argare och argare på hur mycket outnyttjad kompetens de här kvinnorna sitter på. Att så många sållas bort i rekryteringsprocesser på grund av rädsla och fördomar, eller inte ges chansen att ens kunna uttrycka vad de är bra på och klarar av, utan att riskera att exempelvis förlora assistanstimmar eller ersättning pga detta.

Jag hoppas att filmen, och vårt material ska bli ett startskott för att lyfta frågan om utsatthet och fattigdom hos kvinnor med funktionsnedsättning på allvar. Det handlar inte bara om att påverka makthavare, utan om att bryta fördomar, skapa möten och att definiera vad mångfald gällande erfarenheter verkligen betyder i praktiken.

Många sitter på CSR-dokument och inkluderingspolicys som inte gör någon skillnad. Kanske kan vi bidra med kunskap om tillgänglighet som saknas – så att man kan ta den där anställningen som man inte har vågat sig på tidigare!

Det handlar om att våga öppna nya dörrar och ge ringar på vattnet. Det är också det som gör Unique Powers arbete så oerhört viktigt – att lyfta förebilder.

Länk till DHRs film där kvinnor själva berättar om sin situation och hur de blivit bemötta

Filmen kan ses här

Syntolkad version