Anna Pella och Lotta Frécon. Anna har långt blont hår, röd långärmad tröja och bär headset. Lotta har halvkort mörkblont hår, en färgglad u-ringad långärmad tröja med diverse mönster och bär också ett headset. I bakgrunden syns några ohörare sitta ned.

Gott liv – för alla - Workshop om familjelivet med komplex funktionsnedsättning

När ett barn föds med en funktionsnedsättning hamnar familjen i en omvälvande och ny livssituation. Många olika aktörer inom vård och omsorg involveras i familjens liv. Beroende på hur komplex funktionsnedsättningen är, och ju mer medicinsk problematik barnet har, ökar antalet kontakter dramatiskt. Forskning visar att antalet skilsmässor och förekomsten av utbrändhet och depression är högre i dessa familjer och att både yrkesliv och det sociala livet påverkas märkbart, liksom att barnets mående i hög grad är kopplat till hur mycket tid och energi föräldrarna lägger ned.

Föreläsarna Anna Pella och Lotta Frécon

När pedagogen och funkismamman Lotta Frécon läste När du ler stannar tiden (Libris 2017) där journalisten Anna Pella beskriver livet med sin dotter Agnes, hörde hon av sig till Anna och föreslog att de skulle börja hålla föreläsningar och workshops. Sedan 2018 har de träffat anhöriga och yrkesverksamma i hela landet och utbytt erfarenheter och kunskap kring de utmaningar och möjligheter som finns för att familjer i liknande situation ska kunna leva ett gott liv.

Målgrupp Gott liv för alla

  1. Yrkesverksamma som möter eller fattar beslut kring barn med komplexa funktionsnedsättningar, till exempel förlossningsvård, barnhälsovård, barnsjukvård, habilitering, kommunala verksamheter, ideella organisationer och försäkringskassan.
  2. Föräldrar och andra anhöriga.

Upplägg Gott liv för alla

Upplägget skräddarsys efter målgruppens behov, och vi är flexibla och öppna för särskilda önskemål. Här följer exempel på upplägg:
  1. Workshop/föreläsning 45 minuter Ett smakprov från längre workshop (eventuellt med 1-2 praktiska övningar).
  2. Workshop 90 minuter Workshop med 2-4 korta övningar där vi tillsammans reflekterar övergripande kring vilka utmaningar och möjligheter som finns för att skapa ett gott liv för hela familjen.
  3. Workshop halv- eller heldag Workshop med både korta och långa övningar som fördjupar din kunskap om vilka utmaningar och möjligheter som finns för att skapa ett gott liv för hela familjen, och hur du själv kan bidra till detta.
Kontakta Unique Power för mer info, offert och bokning av workshop: kontakt@uniquepower.se