Charlotta Rydholm står med kaxig fokuserad blick och ena armen i sidan i en studio. Hon har mörka glasögon, axellångt mörkt och är klädd i en klänning som är grå längst upp och blir sedan mörkare i ett effektfullt tryck.

Föreläsning. Perspektivets kraft för att skapa förändring

Vill du och din verksamhet öppna upp för en mer vänlig och inkluderande värld? Säkerställa att funktionsmångfald och allas perspektiv tillvaratas?

Då är det här föreläsningen för dig!
I denna föreläsning Utforskas och betonas kraften i att se olika perspektiv, och att utveckla en medvetenhet om hur detta kan påverka både individer och samhället som helhet.

Som deltagare får du insikt i perspektivens kraft för att främja vänlighet och förståelse i samhället.

Genom faciliteringstekniker kan vi få en ökad kommunikationsförmåga, såväl på individuell, grupp- som organisationsnivå och dörren öppnas till en mer inkluderande och vänligare värld. Perspektiv bidrar till verklig förändring.

Upplägg

Anpassas efter dig som kund och utifrån dina önskemål. Upplägget kan ske i form av insiktsföreläsning eller längre utbildning. Exempel på innehåll:

 • Kunskap om ökat engagemang, kreativitet och framåtrörelse.
 • Förståelse för vilka beteenden som för en grupp framåt och vilka som hindrar utveckling.
 • Förståelse för hur perspektiv gynnar ett företags affärsplanering.
 • Metoder och modeller för förändring.
 • Facilitated Design Sprint: en effektiv och kreativ process som löser enkla och komplexa problem.

Målgrupp

 • Chef, som vill utveckla sitt arbete och sina medarbetare
  Föreläsningen/utbildningen erbjuder insikter och råd för att förbättra ledarskap, främja samarbete och skapa en mer inkluderande arbetsmiljö. Du ges verktyg för att kunna hantera konflikter och utveckla bättre kommunikation inom organisationen.
 • Medarbetare som vill ha förändring
  För organisationer som kämpar med stagnation eller som vill främja en kultur av öppenhet och förståelse. Du ges förslag på hur man kan genomföra övningar och aktiviteter på organisationsnivå för att främja mångfald och samarbete.
 • Individ som vill veta hur hen kan bli socialt smartare
  Riktar sig även till vanliga individer som vill förstå vikten av att ta andras perspektiv och hur det kan påverka deras personliga liv och relationer. Du erbjuds praktiska övningar och exempel som kan tillämpas i vardagen.

Om utbildaren Charlotta Rydholm

Charlotta Rydholm står med armarna i kors i en studio med grå bakgrund. Hon har gröna glasögon, axellångt brunt hår, gröngrå koft ovanpå ett orange linne och svarta byxor.

Charlotta Rydholm är en av Sveriges ledande utbildare inom förändringsarbete. Hon har varit utbildningschef på Berghs School of Communication och är författare till sju böcker. Charlotta använder sig av facilitering för att hjälpa organisationer och individer att navigera i förflyttningar med hjälp av perspektiv. Hennes utbildningar kombinerar teori med praktik och hennes genuina engagemang för personlig och organisatorisk tillväxt positionerar henne som en ovärderlig resurs för alla som strävar efter förbättring och utveckling.

Charlottas böcker om facilitering inspirerar läsaren att göra en förflyttning. Hennes engagemang har belönats med flera prestigefyllda utmärkelser. Våren 2024 kommer boken om Perspektiv ut.

Sagt om Charlotta

 
”Att facilitera en kurs om facilitering sätter själva facilitatorn på prov. Charlotta är förberedd, genomtänkt och briljant. Hon delar generöst med sig av med- och motgångar och fick mig att se saker i nytt ljus och ur nya perspektiv. Kursen är utvecklande på både ett professionellt och ett personligt plan. Och rolig!”

Geta Kroon, Kroon & Nordlinder – Workhops i Varumärkesutveckling

”Det var verkligen en härlig och upplysande kurs. Viktiga verktyg för livet och jobbet framöver. Jag har aldrig upplevt gruppen så enande som efter allt. Verkligen fint att se och uppleva. Du berörde mig och dem.”
Carolyn Christensen, Product developer and CEO, Inpro R.N.D AB

“Ville bara säga TACK! Vilken otroligt givande kurs du höll för oss. Alla i personalen hade en gemensam samling igår och reflekterade över vad vi lärt oss på kurserna vi gått. Vår grupp fullkomligen öste lovord över dig. Det kändes som att ”Charlotta Rydholm fanclub” satt i aulan.”
Anette Hamel, Content editor, Berghs School of Communication

Vill du veta mer?

Låter detta som något som skulle passa dig eller ditt företag?

Har du frågor och vill bolla upplägg?